Mikä ihmeen sosiaalinen yritys?

huhtikuuta 22, 2018

Vuoden 2004 alussa tuli voimaan laki sosiaalisista yrityksistä, jonka seurauksena perustettiin mm. WoodFox Oy, jonka tarkoituksena on edistää pitkäaikaistyöttömien ja osatyökyvyttömien työllistymistä.

WoodFox logo
Sosiaaliset yritykset käyttävät huomattavan osan liikevoitostaan hyvään tarkoitukseen, joka WoodFoxin kohdalla tarkoittaa mm. työllistävän toiminnan ylläpitämistä omassa tuotannossa ja työllistymisen edistämistä henkilöstövuokrauksen keinoin.

Yhtiön toimintamalli, tarkoituksensa toteuttamiseksi, on työllistää heikossa työmarkkina-asemassa olevia työntekijöitä, joko omaan tuotantoon tai muihin yrityksiin Etelä-Pohjanmaan maakunnan alueella.

Yhtiön työntekijöistä yli 30% on vajaakuntoisia tai pitkäaikaistyöttömiä ja yritys on myös merkitty sosiaalisten yritysten rekisteriin.

Yhteiskunnallinen yritys -merkki

WoodFoxille myönnettiin vuonna 2018 Yhteiskunnallisen yrityksen merkki. Yhteiskunnallisen yrityksen merkin saamiseksi yrityksen tulee pystyä osoittamaan kuinka se käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen.

Myöntämisestä päättää puolueettomista asiantuntijoista koottu toimikunta ja myöntämisperusteiden voimassaolo tarkistetaan yritykseltä vuosittain. Kerrallaan se on pääsääntöisesti voimassa kolme vuotta.

Vahvalle arvopohjalle rakennettua liiketoimintaa


WoodFox Oy perustettiin vuonna 2003 turvalliseksi jatkoväyläksi Etelä-Pohjanmaan Sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen työllistymispalvelujen kautta eteenpäin siirtyville asiakkaille.

Toiminta alkoi pienimuotoisesti puusepänteollisuuden alihankintayrityksenä, josta se sittemmin laajeni kattamaan kiinteistönhuollon palveluita, rakennuspalveluita ja siivouspalveluita sekä metalliteollisuuden alihankintatöitä.

Vuodesta 2008 alkaen WoodFox on toiminut myös työvoimavuokrauksen sektorilla, jonka jälkeen kasvu on ollut varsin nopeaa ja yhtiö työllistääkin keskimäärin 50 henkilöä vuodessa.

Alueen työllisyyttä tuetaan myös epäsuorasti

WoodFoxilla koetaan tärkeäksi, että myös tuotannon raaka-aineet ovat kotimaisia, koska myös se lisää epäsuorasti työllisyyttä Suomessa. Puutavara on hankittu lähialueilta, kattomateriaalit ja huovat ovat kotimaista tuotantoa ja kokonaisuudessaan kotimaisuusaste on yli 80%.

Tutustu WoodFoxin tuotteisiin

Lisää tietoa WoodFoxista ja yhtiön myymistä tuotteista löydät verkko-osoitteesta: woodfox.fi »

0 kommenttia