Kehittyvä kierrätyskulttuuri vaikuttaa jätekatosten kysyntään

heinäkuuta 31, 2019

Kehittyvä kierrätyskulttuuri vaikuttaa jätekatosten kysyntään


Jätteiden huolellinen lajittelu on helppo tapa tehdä palvelus ympäristölle. Kun puitteet ovat kunnossa, roskatkin löytävät todennäköisemmin tiensä oikeisiin astioihin. 

Taloyhtiöiden jätekatoksiin liittyy monenlaisia säännöksiä. Esimerkiksi jätekatoksen oviaukon on oltava tarpeeksi suuri, jotta jäteastiat saadaan sujuvasti ulos. Katokseen on  tietysti oltava esteetön kulku ilman kynnyksiä tai portaita. 

Kierrätys on jatkuvasti tärkeämpi osa suomalaista yhteiskuntaa, ja taloyhtiöiden jätteiden lajittelusta määrää jätelaki. Kun myös muovinkeräyksestä on tulossa taloyhtiöille pian pakollista, tilaavat monet yhtiöt yhä isompia jäteastioita pihoilleen. 

Kaikki edellä mainitut asiat vaikuttavat suoraan siihen, millaisia jätekatoksia meiltä pyydetään. Suunta on selvä: kysyntä suuremmille jätekatoksille kasvaa jatkuvasti.

Idea suurempiin katoksiin lähti taloyhtiöiden kyselyistä


Meillä on tarjolla Fox-tuoteperhe, johon kuuluvat yksi-, kaksi- ja nykyään myös useampiosaiset jätekatokset. Jatkuvasti kehittyvien kierrätyskäytäntöjen myötä esimerkiksi yksiosaisten roskakatosten kysyntä on hiipunut, sen sijaan tarve tilaville, moniosaisille katoksille kasvaa jatkuvasti. Myös neliosaiset Fox-katoksemme ovat nykyään suosittuja. Kyseessä on perinteinen, kaksiosainen FOX-roskakatos, joka integroidaan toisen vastaavan katoksen kanssa neliosaiseksi roskakatokseksi. Tarvittaessa ylimääräinen tila toimii myös esimerkiksi pihatyökalujen varastona tai hiekoitussangon säilytystilana.

Itse asiassa vielä jonkin aikaa sitten emme valmistaneet kolmiosaisia jätekatoksia lainkaan. Idea suuremmista malleista kuitenkin syntyi, kun asiakkaamme kyselivät mahdollisuuksista integroida yhteen yksi- ja kaksiosaisia mallejamme. Toistaiseksi suurin tekemämme jätekatos on kuusiosainen malli. Syvyyssuunnassa tämäkään malli ei ole muita isompi, mutta leveys tuo roska-astioille huomattavasti enemmän tilaa. 

Katoskokonaisuutemme ovat helposti koottavissa, ja valmiiden elementtien yhdistäminen onnistuu suomenkielisten ohjeidemme avulla varmasti myös aloittelevalta rakentajalta. Jos asiakas niin toivoo, teemme katonkin etukäteen valmiiksi. Voimme maalata katoksen valmiiksi, mutta halukkaat saavat sen toki tehdä myös itse. Parissa kolmessa tunnissa katoksen saa koottua kaverin kanssa varmasti.

Mielekäs työ antaa elämälle suuntaa


Woodfox Oy on sosiaalinen yritys, jonka tavoitteena on työllistää heikossa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä. Me tarjoamme matalan kynnyksen mahdollisuuksia silloin, kun työelämään siirtymiseen tai palaamiseen tarvitaan erityistä tukea. Olemme erittäin iloisia siitä, kuinka moni on meidän kauttamme päässyt eroon vuosia jatkuneesta työttömyys- tai muusta kierteestä. 

Olemme tarjonneet esimerkiksi monelle pitkäaikaistyöttömälle nuorelle mahdollisuuden työharjoitteluun, jonka aikana on opeteltu rakentamisen perustaitoja. Motivoituneet harjoittelijat ovat monta kertaa päässeet meille sesonkihommiin tai sidosryhmillemme jopa vakituisiin työsuhteisiin. 

Kaipaammekin jatkuvasti uusia rakennusalan osaajia tai sellaiseksi haluavia erityisesti Turkuun, Tampereelle, Ouluun, Joensuuhun, Jyväskylään ja Helsinkiin. 

Tiedätkö jonkun, jolla pysyisi vasara kädessä? Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää!

0 kommenttia